Good Company staat onder de bezielende muzikale leiding van Karel Barten. Naast het instuderen en vervolmaken van liederen van uiteenlopende aard, besteedt de dirigent aandacht aan stem- en klankvorming.

Karel Barten (1982) begon op zesjarige leeftijd met het maken van muziek. Eerst blokfluit, een jaar later ook piano.Na het behalen van een SPW diploma werd hij op zijn 19e toegelaten aan De Vrije Muziek Academie voor hoofdvak Piano bij Huub Jansen, welke hij echter na drie jaar verruilde voor hoofdvak Klavecimbel, eerst in Zwolle bij Chris Farr, daarna aan de Schumann Academie bij Henk van Zonneveld.

Momenteel studeert Karel als zanger (bariton)  aan het conservatorium in Tilburg. De eerste twee jaar op de Oude Muziek afdeling bij Ildikó Hajnal en na het sluiten van deze afdeling vanaf het derde schooljaar op de afdeling Solozang bij Xenia Meijer en Sinan Vural.
Karel volgt luitlessen bij Michiel Niessen.

In opera’s vertolkte Karel de rollen van Sprecher, Priester en Geharnischte Mann in Mozart’s “Die Zauberflöte”, in “Les Dialogues des Carmelites” van Poulenc de Officier en zong hij in het koor mee in “Dido and Aeneas” van Purcell. In Sullivan’s “The Zoo” vertolkte Karel de rol van Thomas.

Karel is dirigent van, jongerenkoor Don Bosco ook te Arnhem en kamerkoor Good Company te Nijmegen.

Daarnaast werkt hij sinds zijn veertiende als kerkorganist, en sinds de laatste jaren als piano- en zangdocent. Karel is als zanger verbonden aan zijn eigen ensemble Scherzi Musici en Cantores Sancti Gregorii van Ján Janovcick.
Ook zingt Karel geregeld mee met Audivi Vocem o.l.v. Eize Leertouwer en FBach o.l.v. Arjan van Baest.

Sinds januari 2016 werkt Karel als improv-pianist bij de improv-comedy groep EasyLaughs te Amsterdam.