Good Company staat onder de bezielende muzikale leiding van Karel Barten. Naast het instuderen en vervolmaken van liederen van uiteenlopende aard, besteedt de dirigent aandacht aan stem- en klankvorming.

Karel Barten (1982) begon op zesjarige leeftijd met het maken van muziek. Eerst blokfluit, een jaar later ook piano.

Karel Barten (1982) begon op zesjarige leeftijd met het maken van muziek. Eerst blokfluit, een jaar later ook piano. Na het behalen van een SPW diploma werd hij op zijn 19e toegelaten aan De Vrije Muziek Academie voor hoofdvak Piano bij Huub Jansen, welke hij echter na drie jaar verruilde voor hoofdvak Klavecimbel, eerst in Zwolle bij Chris Farr, daarna aan de Schumann Academie bij Henk van Zonneveld.

Daarna studeerde Karel als zanger (bariton) aan het conservatorium in Tilburg. De eerste twee jaar op de Oude Muziek afdeling bij Ildikó Hajnal en na het sluiten van deze afdeling vanaf het derde schooljaar op de afdeling Solozang bij Xenia Meijer en Sinan Vural.

Daarnaast volgde Karel luitlessen bij Michiel Niessen.

In opera’s vertolkte Karel de rollen van Sprecher, Priester en Geharnischte Mann in Mozart’s “Die Zauberflöte”, in “Les Dialogues des Carmelites” van Poulenc de Officier en zong hij in het koor mee in “Dido and Aeneas” van Purcell. In Sullivan’s “The Zoo” vertolkte Karel de rol van Thomas en in “The Telephone” van Menotti de rol van Ben.

Sinds 2006 is Karel werkzaam als dirigent van een verscheidenheid aan koren zoals kerkkoren, jongerenkoren, mannenkoren en kamerkoren. Momenteel is Karel de dirigent van kamerkoor Good Company te Nijmegen.

Daarnaast werkt hij sinds zijn veertiende als kerkorganist, en sinds de laatste 20 jaar als pianodocent en later als zangdocent.

Karel is als zanger en multi-instrumentalist verbonden aan zijn eigen ensemble Scherzi Musici, middeleeuwse muziekgroep Carole et Brullare en Cantores Sancti Gregorii van Ján Janovcick.

Sinds januari 2016 heeft Karel veel ervaring opgedaan als improv-pianist bij de improv-comedy groep EasyLaughs te Amsterdam en als invaller bij Boom Chicago